Czego potrzebujesz?
Ciecierzyca 500g po odsączeniu
Passata pomidorowa 690g
2 pomidory całe (lub z puszki)
Cebula (średnia)
3 ząbki czosnku
3 listki laurowe
3 ziela angielskie
sól
pieprz
papryka słodka (przyprawa)
curry
papryka wędzona (przyprawa)
Cebulkę podsmażamy z listkami laurowymi, zielem angielskim, następnie dodajemy czosnek i smażymy. Dodajemy następnie pomidory bez skórki, smażymy około 5 min. Następnie wlewamy passatę pomidorową i gotujemy około 12 min. na koniec doprawiamy curry, papryką słodką i papryką wędzoną, solą i pieprzem. Dodajemy cieciorkę i gotujemy przez około 5-7 min.
Cieciorkę można jeść w dowolnej kombinacji, ja bardzo lubię z czarnym ryżem 🙂
Smacznego! 🙂
PS. NAJWAŻNIEJSZA JEST PAPRYKA WĘDZONA, KTÓRA NADAJE WSZELKIEGO SMAKU!