Wegańskie sushi

wegańskie sushi

Wegańskie sushi uważam za super dodatek do towarzyskich spotkań, grillowania czy wieczoru z Netflixem 🙂

Zatem, co potrzebujemy?

Przede wszystkim wodorosty do sushi oraz matę bambusową. Bez tego ani rusz!

Poza tym najważniejszym elementem jest ryż do sushi (ten mały, drobniejszy).

I przede wszystkim ulubione dodatki, którymi wypełnimy środek naszego sushi. Może to być tofu, awokado, ogórek, papryka, marchewka, wszystko co wam przyjdzie do głowy.
(U mnie: marchewka, awokado, ogórek, paryka żółta, zielona i czerwona, rukola i kiełki brokułu, czarny sezam.)
Dodatkowo: sos sojowy, w którym maczać będziecie wasze sushi. Lub cokolwiek na co macie ochotę, np wasabi.
Warzywa kroimy w cieniutkie plasterki.

Na macie bambusowej układamy nori.

Następnie wykładamy letni ryż i nasze dodatki i zawijamy w ruloniki.

I gotowe! 🙂

Smacznego! 🙂


Dodaj komentarz